سرگرد دکتر وحید عضدی رئیس دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان در مراسم رونمایی از پیش چاپ کتاب «نقش قوای انتظامی استان کرمان در دوران دفاع مقدس» که همزمان با مراسم سالروز سوم خرداد در جوار مزار شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی بیان داشت:

شهريور 1359 با حمله هوايي عراق به چند فرودگاه ايران و تعرض زميني هم‌زمان ارتش بعث به شهرهاي غرب و جنوب ايران، جنگ 8 ساله حكومت صدام حسين عليه ايران آغاز شد. اين جنگ 19 ماه پس از پيروزي انقلاب اسلامي و چند روز پس‌ازآن اتفاق افتاد. اين جنگ در حالي شروع شد كه مردم ايران دوران نقاهت پس از انقلاب را مي‌گذراندند و طبعاً به بازسازي كشور و آرامش و سازندگي مي‌انديشيدند. نيروهاي مسلح نيز به دليل آن‌که انتظار جنگ را نداشتند، از آمادگي چنداني براي رويارويي در يك نبرد بزرگ برخوردار نبودند. به همين دلايل، نظاميان عراق در ماه‌هاي اول پس از شروع حمله، موفق شدند چند شهر مرزي را در غرب و جنوب ايران تصرف كنند. بر همین اساس مردم از گروه‌ها و طیف‌های مختلف، دسته‌به‌دسته به جبه‌های حق علیه باطل اعزام شدند و در این راستا همگام با مردم و سایر نیروهای مسلح، کارکنان پلیس (ژاندارمری، شهربانی و کمیته) برای دفاع از میهن اسلامی عازم جبهه‌های دفاع مقدس شدند و از استان کرمان نیز کارکنان پلیس نیز در این امر خطیر و حیاطی مشارکتی فعال و گسترده داشتند و در طول مدت 8 سال دفاع مقدس شهدا، جانبازان و اسرا زیادی را تقدیم انقلاب کردند.

 در این دوران ادارات و نهادهای زیادی بودند که هم به‌طور مستقیم در جبهه‌های حق علیه باطل و هم در پشت جبهه پشتیبان رزمندگان این دوران بودند، هرکدام از ادارات به فراخور وظایف خود در این دوران نقش ایفا کرده‌اند که در هیچ کجا خدمات آن‌ها ثبت و ضبط نشده است. یکی از این سازمان‌ها نیروی انتظامی است که در آن دوران متشکل از سه نهاد ژاندارمری، شهربانی و کمیته انقلاب اسلامی بوده است. با توجه به نقش اصلی این نهادها که برقراری و حفظ امنیت بوده، با آغاز جنگ تحمیلی و با توجه به هرج‌ومرج‌های به وجود آمده و همچنین فعالیت‌های ضدانقلاب و گروهک‌ها نقش مهمی را هم در ایجاد امنیت در شهرها و پشت جبهه و هم در مرزها و اعزام نیرو به شهرهای جنگی و جبه‌های نبرد حق علیه باطل حائز اهمیت است.

وی بیان داشت: بامطالعه تاریخ دفاع مقدس درمی‌یابیم؛ اولین گلوله‌ای که دشمن شلیک شد به‌طرف نیروی انتظامی که در آن زمان در قالب نیروهای ژاندارمری به‌عنوان مرزبانان در حال دفاع از کیان اسلامی بودند و اولین گلوله‌ای هم که به‌طرف دشمن در دوران دفاع مقدس شلیک شد توسط نیروی انتظامی بود. نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران 8 هزار و 500 شهید در دفاع مقدس تقدیم این انقلاب نموده که 158 شهید والامقام آنان متعلق به استان کرمان است. همچنین ناجا 22 هزار جانباز در دوران دفاع مقدس دارد که 12 هزار و 500 مورد آن متعلق به جنگ تحمیلی است که از این تعداد سهم استان کرمان 446 نفر جانباز در این دوران است و 126 هزار رزمنده از ناجا در 8 سال دفاع مقدس حضور داشتند که نیروی انتظامی استان کرمان مفتخر به تقدیم 36 آزاده تقدیم در این عرصه بوده است.

دکتر عضدی در ادامه بیان داشت: هدف این مجموعه ثبت و ضبط خاطرات کارکنان فرماندهی انتظامی استان کرمان در دوران دفاع مقدس و تدوین خاطرات کارکنان ناجا در دوران دفاع مقدس به‌صورت یک کتاب مجزا است.

رئیس دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان تشریح کرد: این کتاب بر پایه تاریخ شفاهی روشی بر مبنای جمع‌آوری، حفظ و نگهداری اطلاعات متنوع از خاطرات گفته‌شده و ثبت‌نشده از طریق مصاحبه با کارکنان (ژاندارمی، شهربانی و کمیته انقلاب اسلامی) فرماندهی انتظامی استان کرمان که در دوران دفاع مقدس در سازمان نقش ایفا می‌کرده‌اند گردآوری‌شده، همچنین در این مجموعه تعداد 236 سند از اقدامات و فعالیت‌های این قوای انتظامی در دوران دفاع مقدس آورده شده است که برای اولین بار در 465 صفحه در اندازه رقعی توسط آقای محمد حسن میرزایی و دکتر وحید عضدی تألیف و توسط انتشارات دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان به صورت پیش چاپ انتشار یافت. امید است این مجموعه با تمام نواقص و کمبودهایی دارد موردتوجه علاقه‌مندان و خوانندگان گرامی قرار گیرد و خواهش داریم ما را در جهت غنا و تکمیل آن یاری رسانند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تماس با ما

اندیشکده نظم و امنیت استان کرمان در مکان دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان واقع شده است.
آدرس این اندیشکده: کرمان- بلوار جمهوری، چهار راه فرهنگیان، ابتدای بلوار امام رضا، دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان

تلفن تماس: ٢١٨٥٩٢٧-٠٣٤نمابر:٣٢١١١١٠١

 

 

تمامی حقوق متعلق به دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان میباشد.    Copyright © 2016 ana-kerman.ir

 

 

 

Template Design:Dima Group

Back to Top